Ut med det gamla in med det nya

Årsskifte – det känns för mig alltid så högtidligt på något sätt. Vid 12-slaget kommer den där ilande känslan i magen och en liten tår i ögonvrån. Dubbla känslor, dels att åren går, har jag verkligen använt tiden (året) på ett ”bra” sätt? Dels att ett nytt spännande år ligger framför mig som ett vitt, tomt papper med oändliga möjligheter. För att få landa i mina funderingar brukar jag göra ett bokslut över året som har varit, sammanfatta vad jag har gjort, vad jag har lärt mig, viktiga händelser, människor eller insikter jag har fått. När det är klart har jag fått lite perspektiv inför nästa övning – att göra en ”visionboard” över året som ska börja. Nu kommer leklusten, kreativiteten fram och jag får rita, klippa, klistra och planera, fantisera om hur jag vill att 2019 ska bli. Vad är viktigt just detta år? Vad vill jag lära mig? Vad vill jag fokusera på? Händelser jag vet kommer att hända. Resor, böcker, människor, aktiviteter, träning etc.

Självledarskap handlar just om detta – att leda sig själv till det som jag vill uppnå, det som får mig att må bra. Att vara proaktiv. För att lyckas med det behöver jag veta vem jag är och vad jag vill. Jag bygger mitt liv varje minut, varje dag, ett litet myrsteg i taget, det är då väldigt skönt att ha en riktning så att jag vet att jag är på väg åt ”rätt håll” – i rörelse!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *