Fokusera på det som fungerar

Jag blir oerhört trött på att höra berättelser om allt som inte fungerar, jag åker själv dit ibland också, rycks med i klagosången. Idag försvann all min energi när jag drabbades av en ”klagare”. Det började klia på kroppen och kändes som om jag var allergisk. Ja, det är nog så att jag har blivit allergisk mot klagande. När flygvärdinnan på planet uppmanade oss att inte öppna eller äta jordnötter pga en allergiker började mina tankar vandra ”Vi ber er att inte klaga under denna flight då vi har en allergiker”. Wow, det vore ju helt underbart, 50 minuter fritt från klagande.

Tänk dig en hel dag utan klagande, en dag där man istället pratade om allt som faktiskt fungerar. Idag tex så fungerade ersättningsbussen, T-banan och bussen så jag kom till mitt möte 30 minuter för tidigt. Lugnt och skönt hann jag få en kopp starkt kaffe, luta mig tillbaka i besöksfåtöljen och förbereda mötet i mina tankar. Mötet fungerade alldeles lysande. Taxin till Arlanda kom direkt, planet var i tid, allt flöt på hur smidigt som helst. Umeå visade sin bästa sida med vänlighet och välkomnande leenden. Kramade om min kära mamma och bror, åt en god middag och småpratade.

Jag tänker fortsätta att fokusera på det som fungerar och bygga energi istället för att slösa på den.

#33Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *