”Bara få va mig själv”

Så sjunger fantastiska Laleh. Tänk så härligt att få vara som man är, att fullt ut acceptera sig själv med alla sina sidor. Då vore det nog också möjligt att tillåta och acceptera andra, i alla fall lättare. Det krävs ju en hel del arbete med sig själv att komma dit, att ta reda på vem jag är, att utsätta sig för olika situationer för att testa hur jag reagerar, lära känna mina behov, mina drivkrafter, mina processer. Att inse att jag inte kan vara allt, att det inte går att vara perfekt. Att jag duger, precis som jag är!

Vi människor är flockdjur, vi är bra på att samarbeta, vi behöver varandra för att överleva, för att leva. Jag skulle önska att vi gav varandra lite mer spelrum för att få vara olika, tycka olika, leva olika liv. För vad är ett bra liv? Det vet bara den som lever sitt liv, ingen annan. Det finns inget rätt eller fel. Det finns oändligt många olika sätt att leva ett liv på så låt oss inspireras av varandra istället för att irriteras!

#35Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *