3 saker du kan göra för att få en bättre sömn

Det är många i vårt vackra land som har sömnstörningar, hela 25%. Att sova är en helt naturlig sak och borde fungera automatiskt. Det gör den oftast också om det inte vore för just störningarna, framförallt våra tankar som går igång och speedar upp oss så att vi blir för spända för att somna/somna om. På natten blir ofta saker och ting mer dramatiska och reptilhjärnan går igång.
Du kan påverka, här kommer 3 tips:

1. Rensa dina tankar innan du går och lägger dig, tex genom att skriva ner det du behöver komma ihåg. Skriva av dig det du inte behöver komma ihåg, det du kan släppa. Knövla ihop lappen och släng den i papperskorgen.

2. Undvik tid framför skärmen någon timme innan du somnar, hjälp hjärnan att varva ner, tex läs en bok, läs en saga för dina barn, skriv ner saker du är tacksam för att du har. Skapa en positiv och lugn känsla inom dig.

3. När du ligger i din säng och ska sova tänk på något härligt tex att du sitter i solen på din favoritplats och bara slappna av alternativt ta kontakt med dina fötter och flytta fokuset till varje del av din kropp, s k kroppsscanning. På så sätt får hjärnan vila och kroppen får full uppmärksamhet och slappnar lättare av. Andas!
Sov gott!

#36Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *