Att göra saker tillsammans

Idag hade vi städdag i vår brf-förening. Vi har 2 städdagar/år och brukar ha en rätt hyfsad uppslutning. Själva arbetsuppgifterna är inte särskilt kul men det känns alltid ändå givande att delta. Det finns något speciellt med att göra saker tillsammans, i detta fallet att vårda våra gemensamma ytor i föreningen. Alla har samma mål och under tiden så kan man ta chansen att lära känna sina grannar mer. Det är något speciellt att dela arbetsuppgifter tex att kratta gräsmattan brevid varandra, oavsett ålder, kön eller jobb. Idag samarbetade jag och en liten flicka på kanske 5 år då vi bar en lövkorg till containern småpratandes om livet. Vi har även en gemensam lunch där man kan sitta och samtala om ditt och datt med de grannar som man kanske inte ser så ofta. Ryggen är öm och armarna känns längre men hjärtat är varmt och tryggheten i boendet har nått ytterligare en trygghetsnivå då grannarna är ännu mer bekanta.

#53Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *