Sårbarhet

Jag har förmånen att vara med i ett fantastiskt nätverk som heter Business in Heart. Vi ses varannan fredag på Scandic Hotell i Täby där vi bjuder in någon intressant extern föreläsare och där även någon medlem får hålla en 10 minuters presentation om något man vill dela med sig av. Jag blev så inspirerad av dagens externa föreläsare Anne-Lee Mellström som pratade om framgångsrika beteenden för att gå från grupp till team. En viktig parameter är att våga skapa tillit genom sårbarhet.

Jag har gått och tänkt på det där med sårbarhet hela dagen. Att vara sårbar, tänker jag, innebär att vara öppen, att våga visa sig, att vara mänsklig. Någon annan tänker kanske att det är någon svaghet, osäkerhet, något som man helst inte ska visa.

Vad händer när vi vågar visa sårbarhet? Min erfarenhet är att det är då man verkligen får kontakt med en annan människa, man möts där bakom fasaden och rollspelandet. Har man väl mötts på det sättet så finns det kvar som en hemlighet mellan varandra, en ödmjukhet inför att vara människa. Jag tror även att om vi lever vårt liv genom att dölja våra, som vi själva ser det, svagheter så tappar vi bort oss själva på vägen. Vi blir då halva människor. Att acceptera vår sårbarhet innebär att också acceptera sig själv med alla, både bra och mindre bra delar. Acceptans betyder ju inte att vi behöver tycka om alla delar utan bara just acceptera att vi har dessa till likhet med alla andra människor. Tilliten kan nog inte fungera fullt ut om vi inte vågar visa sårbarhet, att våga visa att vi inte är perfekta.

#52Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *