Tänk dig ett bättre liv

var en rubrik på en bok jag läste för många år sedan när jag blev nyfiken på mental träning och positivt tänkande. Fyndig titel! Det fungerar också. Våra tankar har så stor betydelse för vårt mående. Ofta har vi inte koll på hur vi tänker, det bara går på automatik. Vi tänker 50-60 000 tankar per dag så det vore ju konstigt om något som vi gör så ofta inte skulle ha betydelse för oss. Men hur gör man då???

Här kommer 3 tips på hur du aktivt kan börja påverka och använda ditt tänkande för ditt välmående;

  1. Utforska och lyssna på hur du tänker, skriv ner de tankar du får fatt på under en dag. Bara skriv ner osorterat och ovärderat på ett papper eller i mobilen. Vad får du för reflektion när du ser vad och hur du tänker?
  2. Medvetandegör dig när du tänker någon tanke som inte gynnar dig, tex ”det är nog bäst att jag är tyst, tänk om jag säger fel eller något dumt”. Byt ut den tanken mot någon som hjälper dig istället tex ”jag har något att bidra med, det är bäst att jag delar med mig av det”.
  3. När du går och lägger dig på kvällen gå igenom dagen utifrån det som har varit bra, det som du har lärt dig, det som du vill ha kvar i dina tankar. Tex ”idag är jag stolt över att jag har sagt vad jag tycker om förbättringsarbetet”, ”idag har jag lärt mig att det är ok att säga vad jag tycker”, ”idag kände jag mig lyssnad på”, ”jag är glad över min idé kring lösning av logistiken här hemma”, ”jag känner mig nöjd med att jag hann hämta barnen i tid” etc.

Lycka till!

#58Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *