Livet är alltid i rörelse

En del av vår stress ligger i tanken att vi ska bli klara med saker. Många av oss skriver to-do-listor som vi bockar av allteftersom sakerna blir gjorda men nya saker kommer alltid till. Vi gör dessutom massor med saker under en dag som vi inte skriver in i vår lista och så infinner sig en känsla av att vi inte hinner med trots att vi inte har gjort så många punkter på listan. Vi skapar en orealistisk syn på vad vi gör och inte gör och hur vi använder vår tid.

Tänk om vi istället skulle tänka att vi aldrig blir klara, att allting alltid är i rörelse. Varje minut av livet tillkommer nya händelser, nya tankar, nya känslor, nya lärdomar. Det skulle även underlätta om vi själva också skulle hålla oss i rörelse tex att vara öppen för att hela tiden lära sig, att inse att det är möjligt och tom mänskligt att ändra sig, att det är ok att ha fel, att göra misstag, att livet är en ständig utvecklingsresa med toppar och dalar. Den kompetens vi hade förra året är inte säkert att den är aktuell nu eller ens fungerar utifrån att allt hela tiden förändras.

Det enda vi med säkerhet vet om framtiden är att det kommer att ske förändringar. Vi kan förhålla oss till det genom att ständigt vara i rörelse.

#64Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *