Vänskap

Jag är så glad och tacksam att jag har fantastiska vänner. En del har varit med under många år och andra är nyare. Vad utmärker en god vän? För mig är det när man har ett ömsesidigt utbyte av varandra, ovillkorad samvaro, kan samtala om allt, vet att personen skulle ställa upp om jag behöver det och jag gör likaså, vågar vara ärlig och visa alla sina sidor, lyssnar utan att döma, hittar på roliga saker tillsammans, omtanke om varandra, tar initiativ växelvis och utvecklas av varandra.

Många gånger under coachingprocesser kommer temat vänskap upp. Det finns en förutfattad mening om att det är bra att ha många vänner. Några känner att de har för få vänner men när man kommer lite djupare så är det inte så viktigt utan mer utifrån ytliga normer hur det ska vara. Vanligt är att ha en handfull nära vänner. Det är bara vi själva som bestämmer hur många och vilka vänner vi vill ha i vårt liv. Det kan även växla, vänner kommer och vänner går. Många har kvar sin vänskap bara av slentrian och umgås enligt någon typ av tradition för att man alltid har gjort det.
Det kan även skifta i livet när vänner är viktigare än annars tex vid någon form av kris, skilsmässa, problem med relationer, familjebekymmer etc.

Vänskapsrelationer behöver, som alla relationer, underhållas för att fortsätta utvecklas. Ett sätt att göra det är att visa sin uppskattning av att just dessa människor finns i ditt liv, att säga det men även visa genom omtanke.
Jag har under åren blivit uppslukad av annat under perioder, jobb, kärleksrelationer, barn, och vänskapen har det då inte funnits tid för. Nu har jag lärt mig att vänskap är en viktig del för mig hela tiden inte bara i perioder.

Tack alla mina underbara vänner för att ni finns! Ni är alla så viktiga för mig på olika sätt vid olika tillfällen! All kärlek!

#65Blogg100
#Blogg100

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *