Fokusering

Det här med att vara 100% närvarande i nuet, att vara helt fokuserad på det som sker just nu kräver en hel del träning. Speciellt i dagens uppkopplade samhälle där vi bombarderas av intryck och information ständigt.

I golfen är det viktigt att fokusera när man slår ett slag. Tänker man på något annat eller tänker man för mycket så kommer bollen att hamna snett och/eller  kort eller i något hinder (bunker, vatten). Då kan man ta fram sin ”inre ledare” som guidar och coachar fram bra tankar och ibland säger åt sig ”skärp dig” och man samlar ihop sig och gör det som man vet ska göras.

Fokusering kan vi träna oss på via tex Mindfulness, enkel meditation där vi skapar en närmare kontakt med oss själva. Man har även kunnat bevisa, genom forskning, att områden i hjärnan som påverkar förmågan att fokusera utvecklas när vi mediterar regelbundet. Det tycker jag är coolt, att vi kan påverka vår hjärna.

#84Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *