Att släppa – 3 tips!

Alla har vi gamla händelser som vi går omkring och bär på, som vi av någon anledning har svårt att släppa. Det kan vara ett svek, en skam, en konflikt, en sorg, en avvisning, mobbning, sjukdom eller annan händelse. Vi ältar denna händelse gång på gång med samma tankar som vi kör i repris. Det är ungefär som om vi skulle välja att se en urusel film om och om igen. Detta ältande tar onödig energi från oss.

Så hur gör man då för att släppa?

1. Sorgbearbetning. En metod som fungerar jättebra tex vid skilsmässa, en relation, någon som dör eller annan sorg.

2. Gå igenom händelsen en sista gång i huvudet och fundera över vad det var som hände, hur du agerade och kände dig. Hur omständigheterna var just då, tex att det var stressigt, du var trött, sovit dåligt etc. Förlåt dig själv, du gjorde ditt bästa utifrån omständigheterna, du är inte perfekt, du är bara människa. Ta med dig vad du har lärt dig av händelsen och släng det andra.

3. Mental övning. Slut dina ögon. Ta några andetag och slappna av. Tänk dig att du samlar ihop allt som har med händelsen att göra, beteenden, känslor, tankar. Lägg allt det i en luftballong och skär av repen som håller korgen nere vid marken. Stå kvar själv på marken och se hur luftballongen med händelsen åker iväg, upp i luften. Längre och längre bort tills du bara ser en liten prick och till slut helt borta.

#85Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *