Jordens påverkan

Plötsligt händer det. Något som jag aldrig har varit särskilt intresserad av blir intressant och jag upptäcker nya sidor av mig själv. Jag och dottern Hanna har varit ute i vår stuga och städat ur den inför sommaren. Ja, nu tror ni att det är städning som plötsligt har väckt mitt intresse, men nej, det ligger långt borta innan jag ska börja gilla det. Lär nog aldrig hända. Jo, efter städningen så började vi fixa med trädgården, Hanna satte ihop en pallkrage för odling av olika salladssorter och jag planterade några humleplantor. Det var såå rogivande och rent av meditativt att gräva, vattna och sätta växterna i jorden. Det var ren tillfredsställelse att beskåda våra verk. Vi kände oss stolta när vi packade ihop alla verktyg för att börja laga middag.

Jag tror att det är viktigt att komma nära naturen, att göra någonting med händerna och låta andra delar av hjärnan och kroppen att stimuleras.

Nu sitter vi inlindade i filtar med knastrande varm brasa i bakgrunden, skönt trötta i kroppen och nöjda. Det är kyligt i stugan men varmt i våra hjärtan!

#87Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *