Börja varva ner innan semestern! 3 tips!

Stressforskningen säger att det är smart att varva ner successivt innan semestern så att du kan använda semestertiden bättre. Risk annars att bli förkyld, få ryggskott eller annan fysisk åkomma då kroppen börjar slappna av från hög stressnivå till lugn. Tre veckor är rekommendationen att ta semester i sträck för att kunna hinna varva ner ordentligt.
Varva ner – hur gör man det när det är så mycket att hinna klart innan semestern?

1. Först tror jag att själva tanken att bli klar är lurig, vi blir aldrig klara då det alltid kommer nya saker, nya uppgifter. Bestäm istället vad det är du ska vara klar med (skriver du listor kom ihåg att även skriva hur lång tid aktiviteten tar) och vem som kan ta över under semestertiden.
2. Undvik att jobba över eller ta med arbete hem. Gör andra saker som är fritidsinriktade eller familjeinriktade. Öka andelen fritidssysslor och minska jobbssysslorna.
3. Förenkla! Ska du ha en bjudning gör det så enkelt som möjligt, beställ färdig mat, ta hjälp av dina barn, grannar, vänner. Fråga dig hela tiden hur du kan göra saker ”good enought”. Försök rensa bort saker, är det verkligen livsviktigt att göra detta nu?

Lycka till!

#89Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *