Samtal som lyfter

Ni vet de där vännerna där man bara fortsätter prata där man stannade sist, allt bara flödar, utan startsträcka. Avslappnat, prestigelöst, aktivt lyssnande och pratande. När man känner sig lite förändrad efter samtalet, någon ny tanke eller vinkling, något tips eller bara att man har fått prata om och fördjupa sig i ämnen som man inte kan prata med vem som helst om. Att få sätta ord på tankar som har snurrat i det egna huvudet ett tag och få möta andras tankar och upplevelser.
Så var kvällens samtal hemma vid köksbordet.

Jag funderar på betydelsen av såna samtal, hur viktiga de är. Att mötas av någon som är genuint intresserad av vad jag har att säga, icke-dömande, uppmuntrande och kärleksfullt. Tänk om fler samtal kunde vara sådana. Tänk om vår identitet skulle byggas utifrån goda samtal, hur skulle världen se ut då?

Tack Anna och Jenny för att ni är mina underbara vänner som får mig att lyfta och förändras ett litet myrsteg varje gång vi ses!

#90Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *