Att förminska sig själv och förstora andra

Det händer hela tiden, någon som ber om ursäkt för att hen inte är lika bra som någon annan. Ikväll på ett entreprenörsevent, en person håller tal som är lysande, nästa person som ska prata efter säger ”ja, det är ju inte lätt att prata efter det fantastiska talet av xx”. Och sätter ribban för oss åhörare att vi inte ska förvänta oss någonting. Mina öron slutar att lyssna – direkt. Här är det en person som tar min och andras tid i anspråk till att säga ingenting. Det känns inte som om hen har  förberett sig och ansträngt sig för uppgiften. Jag känner mig inte viktig.

’Vad är det som gör att vi hela tiden måste jämföra oss med varandra? Jag kan aldrig göra något i jämförelse med någon annan jag kan bara göra mitt bästa, på mitt sätt med mina fördelar och egenskaper. Tänker vi så ”nu har person xx gjort sånt bra tal då måste jag göra ett ännu bättre alternativt lägga ner min ansträngning  helt”? Så var vi där igen, 100% eller 0%, finns inget mellanting.

Jag säger bara använd dimmern och gör ditt allra bästa utifrån dina förutsättningar och styrkor. Tänk att alla har rätt att ta plats. Får du en möjlighet att tala till en grupp människor – ta den eller inte. Dina 5 minuter i centrum kan användas, du kan välja ut vad du anser är viktigt att förmedla, just då, just för den målgruppen. Du har chansen att påverka – ta den. Sluta jämför dig med andra, sluta förminska dig själv och förstora andra. Alla är jämnlika, alla är stora. Ta din plats och sprid det du vill sprida och gör det nu! Bli ledare över ditt liv och var proaktiv! Det är du som styr!

#91Blogg100
#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *