Känslor att känna och att uttrycka!

Det sägs att vi tar alla beslut utifrån våra känslor och ändå får känslor sån liten uppmärksamhet i arbetslivet och livet. Vissa känslor är mer ok att känna och visa än andra. Tex att visa glädje och att skratta är ofta ok men inte för mycket då tolkar en del det som oseriöst och flamsigt. Ledsenhet och att gråta är mindre ok både att känna och att visa. Många känner sig obekväma när någon gråter och vet inte hur de ska hantera det. Ett sätt är att själv börja gråta, ett annat är att bli helt avstängd och kall. En del gråter när de i själva verket är arga. Andra är arga när de egentligen är ledsna. Omgivningen blir förvirrad när beteendet inte stämmer överens med känslan.  Hur visar du dina känslor?

Känslostyrning är jobbigt och kan kännas som om man inte har kontroll, känslorna styr. Man behöver inte ”bli” sin känsla man kan bara ha den. Tar man ledarskapet över sig själv så kan man ha/känna en känsla men medvetet välja att agera tex lugnt. Det är möjligt om man först stannar upp och observerar sig själv ungefär som om man kunde ställa sig bredvid sig själv. Att sedan acceptera känslan och förstå varför man har den för att sedan välja beteende.
Har du koll på dina känslor?

#92Blogg100

#Blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *