Förarsätet är ditt

Välkommen att ta plats – förarsätet i ditt liv är just avsett för dig. Vem annars kan veta vad du har för mål och drömmar, vem du är och vad du vill utveckla? Det är dags att sluta ge bort platsen till andra, sluta låta andra ”kidnappa” dig och din tid. Du behöver inte säga ja till allt och alla, du behöver inte alltid ställa upp, det finns en dimmer på ditt engagemang det är inte bara av eller på. Då när du säger nej till andra så säger du JA till dig själv och dina behov. Det innebär inte att du skiter i andra, om din energi tar slut och du hamnar i utmattning kan du inte hjälpa någon.

Det finns bara en relation som du med säkerhet vet att du har hela livet och det är den med dig själv. Satsa på den ett tag och se vilken effekt det ger.

Hur gör jag det då?’

1 – Fråga dig hela tiden vad du vill, vad du tycker om, höj medvetandet om hur du fungerar. Du kan svara tyst för dig själv eller skriva ner i en anteckningsbok eller mobilen.

2 – Observera hur du tänker om dig själv och hur du pratar om dig själv tillsammans  med andra. Skriv ner dina observationer.

3 – Meditera regelbundet, via tex Mindfulnessappen och/eller träna Yoga tex YinYoga. Då skapar du ett inre fokus och en djupare kontakt med dig själv.

4 – Unna dig själv saker och uppmuntran. Köp/gör något som just du tycker om.

5 – Ge dig själv en klapp på axeln när du gjort eller sagt något bra. Ge dig själv en kram.

Du är värdefull!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *