Antistresstips – Randiga dagar!

Vi behöver alla lära oss hur vi hanterar vår hjärna för att förebygga utmattning. Mängden intryck/information som vi matas med dagligen är oerhört påfrestande för hjärnan. Det är mobiltelefoner, paddor, reklamaffischer, blinkande/rörlig reklam, människor, ljud, ljus som slåss om vår uppmärksamhet. Hjärnan behöver vila mellan aktiviteterna.

Ett sätt att säkerställa återhämtning är att planera in ”randiga dagar” vilket innebär att vi varvar aktivitet med vila/återhämtning. Ett tips är att boka in tid för återhämtning först för att sedan lägga in aktiviteter. Ett annat tips är att boka in ”ställtid” innan och efter möten för att ha möjlighet att förbereda och reflektera. Ofta har vi för tight mellan möten/aktiviteter.

Vad som är återhämtning kan vara väldigt olika från person till person, det är bara du som vet. Vi kan skapa bättre förutsättningar för oss att vara hållbara genom att vara proaktiva och ha en bra planering. Jag är, eller kanske mer var, ingen fan av planering men har under senare år lärt mig att en bra plan underlättar för att kunna använda tiden mer medvetet. Man får dock komma ihåg att en plan bara är en tanke om verkligheten, den är inte verkligheten. Planen är ett levande dokument och det blir alltid ändringar.

Vad är dina bästa återhämtningar?Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *