Lucka 3 – Att hjälpa varandra

Adventskalender med tema KÄRLEK.
Idag fick jag leverans på en ny säng. När väl alla delar var på plats så inser jag att jag behöver hjälp, en säng är en väldigt otymplig möbel att rodda själv och en skruvdragare behövdes.

Jag gick och plingade på hos min granne som glatt tog fram verktygslådan och skruvdragare och informerade mig lite försiktigt om att han inte var så händig, bättre på it. Hur som helst med gott samarbete lyckades vi få ihop alla delarna med en hel del suckar och skratt. Så underbart härligt att få hjälp! Jag åkte direkt och köpte en flaska fin gin till honom som tack.


Har du, som jag, lite svårt att be om hjälp (kan själv) så har jag ett tips på tänk. Istället för att vara rädd för att få ett nej, rädd för att vara till besvär, störa så kan man tänka att det är en möjlighet för någon att få hjälpa, att få göra skillnad. Vi människor är flockdjur, vi samarbetar, det är därför vi har överlevt som art. Vi vill hjälpa varandra.

Att få hjälp är en gåva, även att be om det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *