Lucka 4 – Självkärlek

Adventskalender med tema KÄRLEK

Det finns bara en relation som vi kommer att ha hela livet och det är den till oss själva. Vaddå, tänker du kanske, man kan väl inte ha en relation med sig själv? Jodå, det har vi, men vi kanske inte tänker på det. Alla tankar vi tänker är ”självprat” och de sägs att vi tänker 60.000 tankar per dag. Så det finns faktiskt ingen vi pratar med så mycket som med oss själva. Alla har säkert även pratat högt med sig själv 🙂 någon gång.

Vad är det vi säger (tänker) till oss själva då? Är det ”åh så bra jag var idag när jag vågade fråga”, ”men så fin frisyren är idag”, ”så tacksam över min förmåga att ….” eller är det mer ”nej, inte nu igen, jag fattar ingenting”, ”hur kunde jag glömma bort detta”, ”så korkat av mig”. Ja förmodligen är det en blandning av dessa med övervikt för det negativa. Helt ”normalt”, hjärnans uppgift är att hålla oss vid liv och scannar av alla hot som finns runt oss. Automatiskt är den negativ. För att föra in mer positiva tankar (prat) behöver vi medvetet anstränga oss att ”prata” mer snällt till oss själva.

Ett sätt att öva självkärlek är att varje kväll innan du somnar gå igenom dagen och titta på hur väl du har genomfört dagens utmaningar tex ”Tack för att jag stannade upp och var närvarande i mötet med kollega”, Tack för att jag tog mig tid att äta lunch med Kalle”, ”Tack för att jag lyssnade på dottern Lin och gav henne en kram”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *