Lucka 5 – Personlig omtanke

Adventskalender med tema KÄRLEK

Vi gör automatiskt tolkningar av det vi ser – en persons beteende eller bara hur den ser ut. Det vi ser är ju inte hela bilden, bara toppen på isberget. ”Jag kan ha fel”, är en bra påminnelse om det.

Jag kommer ihåg en situation då jag var på en kurs och vi satt i mindre grupper och delade någon händelse i livet som hade påverkat oss mycket. I gruppen fanns det en tjej, tuff, allvarlig, snabb i replikerna, rak i sitt sätt att kommunicera och kändes inte så empatisk. Den person som för stunden delade en upplevelse börjar gråta tyst och plötsligt reser sig den tuffa tjejen och går iväg. Alla i gruppen stannar upp och jag tror att det var fler än jag som tänkte ”typiskt, hon klarar inte av sådant trams så nu drar hon”, vi tittar i alla fall på varandra med en känsla av samförstånd. Men, så kommer hon tillbaka, hon har varit och hämtat en näsduk som räcker till den delande personen.

Omtanke finns hos oss alla och det är inte säkert att det syns utanpå. ”Jag kan ha fel”, är en bra tanke att alltid ha med sig.

Boktips; ”Jag kan ha fel” med Björn Natthiko Lindeblad (författare Caroline Bankler, David Modiri).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *