Lucka 6 – Kärlekens språk

Adventskalender med tema KÄRLEK

Jag fick en väldigt fin julklapp ett år av en kund, en bok om ”Kärlekens språk” av Åsa Nyvall & Helene Arkhem. Ämnet är hur man visar/kommunicerar kärlek och hur man vill bli visad kärlek. Uppdelningen i boken är 5 språk; ”fysisk beröring”, ”gåvor”, ”tid tillsammans”, ”tjänster” och ”bekräftande ord”. Jag log igenkännande när jag läste boken åt mina egna reaktioner när jag inte förstått ”kärlekshandlingen”. Te x när jag blivit irriterad då älsklingen ville fixa något. Det stämmer inte överens med mitt ”kärleksspråk” som är fysisk beröring, tid tillsammans och bekräftande ord. Åter igen har jag blivit ”lurad” av mitt eget filter; att tolka en persons handlingar utifrån mig själv. Påminns om perspektivbyte, lyssna utifrån den andra personen som ger.

Jag tar med mig detta in i mina relationer, vill verkligen inte missa en kärlekshandling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *