Lucka 7 – Håll kvar stunden av kärlek/lycka!

Adventskalender om kärlek med kärlek!

Vår hjärnas främsta uppgift är att se till att vi överlever. Den har mycket lättare att se och ta till sig negativa saker – hinder. Den älskar att lösa problem. För att skapa en bättre balans behöver vi aktivt och medvetet få in positiva tankar och händelser. Det kommer att kräva mer ansträngning av oss för att tex vara kvar i en positiv känsla mer än 10 sekunder annars är risken att den bara passerar förbi. Vi behöver stanna kvar i känslan en längre stund för att det ska bli ett minne.

Handen på hjärtat, hur länge stannar du kvar i stunden av lycka, positiv känsla i ditt liv? Jämfört med hur länge du stannar i en känsla av oro och stress? VI har lätt för att älta negativa saker som hänt oss i vårt liv men hur ofta och hur lång tid lägger vi på att ”älta” positiva saker? Det är helt normalt för vår hjärna fungerar så, den har en negativ bas. Vi behöver stanna kvar i känslan en längre stund för att det ska bli ett minne.

Så sätt igång och stanna kvar i kärlekskänslan så ofta och länge du kan. Där är en guldgruva för ökat välmående. Små, små saker av kärlek finns varje dag om vi bara anstränger oss och uppmärksammar det goda i livet. Stanna upp, stanna kvar och bara känn!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *