Lucka 9 – Kärlek till naturen

Adventskalender om kärlek med kärlek

Under pandemin har naturen hjälpt många att varva ner och fylla på energin. Naturen bara finns där, kravlös, varje dag, varje minut, sekund. Forskning visar att 40 minuter i skogen gör att puls och blodtryck går ner. Hjärnan får vila en stund och vi använder en mer spontan uppmärksamhet, våra sinnen används automatiskt mer. Vi människor är en del av naturen och känner oss hemma där. Alla gillar inte att vara i skogen utan hellre vid ett berg, en strand eller en natur de är mer van vid. Vintersäsongen, om man har tur att ha snö, innebär också att man får extra ljus.

Jag är så oerhört tacksam över att jag har naturen så nära. Jag älskar både skog och hav/vatten. Naturen är en stor källa till återhämtning för mig och min dagliga promenad har blivit en naturlig del av mitt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *