Lucka 10 – Kärleken till det oförutsedda

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

Det blir inte alltid som vi tänker oss. Att hantera det som sker i nuet påverkar hur vi upplever det som händer oss i livet. Att ställa om. Det kan bli en besvikelse eller bara en annan upplevelse, kanske t om ett minne för livet. Förmågan att vara närvarande i det som sker, att acceptera det som är, går att träna upp via regelbunden mindfulnessträning (tex via Mindfulnessappen). Daglig träning 3-10 minuter under 6-8 veckor ger resultat. Forskningen visat på att hjärnan förstärks i områden där vi tex hanterar svåra situationer och även området där vi löser komplexa uppgifter.

Jag kommer ihåg när jag och min kollega Marita var arrangörer av en kurs i arbetsrätt för chefer. Kursen genomfördes uppe i fantastiska Riksgränsen. Vi färdades med tåg mellan Kiruna och Riksgränsen. Det var snöstorm och vid stationen Abisko blev det stopp, vi var insnöade och fast i den lilla tågstationen. Några deltagare ”flydde” ut ur stationen och vimsade runt ett tag i snön. Andra klagade högljutt till vår reseledare och krävde att veta hur länge vi skulle behöva vänta. Så fanns det några få som satte sig ner och pratade med lokalbefolkningen. De fick höra fantastiska historier om hur det var att leva och bo i fjällvärlden.

Att kunna landa i stunden och vara i nuet, i osäkerhet, utan att veta hur länge gav ett minne för livet. Allt är väl! Tillit!

Snötäckt landskap, turkos himmel med vita snöstjärnor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *