Lucka 13 – Känslor – Kärleksfull!

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

Våra känslor styr oss väldigt mycket i våra liv, mer än vad vi tror. Idag är det Lucia och kanske har du varit eller ska åka och titta på ditt barns/barnbarns luciatåg. Mycket känslor blir det i en sådan situation. Kanske håller du emot de känslor som kommer och får en klump i halsen, kanske släpper du loss känslorna och tårarna får komma. Kärleksfulla känslor kan vara tacksamhet, värme, medkännande, uppskattande, vänlighet mm.

Observera dina känslor under en dag och se vad du upptäcker. Känslor är information till oss vad vi behöver. När vi är stressade har vi svårt att lyssna på våra känslor. Vi stänger av kroppen och fokus är i uppe i huvudet, i tankarna. Ett sätt att få fatt på sina känslor är att fokusera på andningen, andas djupt ner i magen. Ett annat sätt är att ta kontakt med sina fötter och känna hur fotsulorna möter golvet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *