Lucka 15 – Mindfulness för livet

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

Jag träffade en gammal kund idag som berättade för sin vän, som stod bredvid, att jag hade räddat hennes liv. Hon gick en mindfulnesskurs hos mig för några år sedan då hennes liv var väldigt stressigt. Kursen hjälpte henne att stanna upp och reflektera över vad som är viktigt. Idag är livet mindre stressigt och hon använder mindfulness i sin vardag för att skapa mer lugn.
Mindfulness räddade också mitt liv när jag drabbades av utmattning för många år sedan.

Mindfulness är ett förhållningssätt som är väldigt kärleksfullt, med andra men även med sig själv. Verktygen sittande meditation, gående meditation, enklare yoga samt vardagsövningar är verkligen livsviktiga. Att kunna vara fokuserad och vara i det som sker i stunden är en kompetens som jag tror blir viktigare och viktigare i arbetslivet och livet. Det är ju i stunden som livet pågår och flera stunder på varandra bygger våra liv. Regelbunden mindfulnessträning gör att jag hela tiden utvecklar min relation till mig själv och lyssnar mer på mina behov. Hjärnan påverkas även positivt, den utvecklas och blir starkare t ex i områden för komplex problemlösning och hantering av svåra situationer. 3-10 minuters mindfulnessmeditation per dag gör skillnad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *