Lucka 18 – Hur mycket kärlek finns det?

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

Filmen ”Hur många lingon finns det i världen” är en helt underbar film som verkligen handlar om kärlek. Glada HudikTeatern är ett härligt gäng som verkligen berör och väcker känslor. Livet finns i det lilla och vardagliga. Att känna sig lycklig för små saker bygger välmående. En stund i taget. Kärlek är någonting som ökar ju mer man känner det, det finns oändligt mycket kärlek om vi bara tillåter det. Motsatsen till kärlek är för mig rädsla. Rädsla har vi nog av i världen just nu. I kärleken finns en stor potential så fram för mer kärlek! Öppna ditt hjärta!

Många stänger av sina känslor när de har upplevt smärtan av krossat hjärta eller svek. Så har även jag gjort. Stängt. Försiktigheten som är en överlevnadsstrategi i såna lägen blir lätt normen för fortsättningen av livet. Då blir det väldigt svårt eller t o m omöjligt att känna kärlek igen. Hjärtat behöver vara öppet vilket innebär sårbarhet. Vi behöver våga ta en risk för att få uppleva kärlek. Ovillkorad kärlek innebär att vi inte kräver något tillbaka, vi bara ger kärlek för att vi känner det. Kärlek som en transaktion ”om du ger mig det först så ger jag tillbaka sen” bygger inte på kärlekskänslor. Kärleken är generös och den växer ju mer du ger. Så öppna ditt hjärta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *