Lucka 19 – Tänd ett ljus för någon!

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

”Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna”. Att tända ett ljus har alltid varit som en tröst i mitt liv, att stilla tankarna och öka värmen. Som liten var jag med i kyrkans juniorer och den bästa stunden var när vi tände ett ljus. När jag tittade djupt in i lågan blev jag lugn och hoppfull. Närvarande i stunden.

Idag får vi tända det fjärde ljuset, fjärde advent. Bara några dagar kvar till julafton. På min promenad idag vid sjön var det så vackert vid solnedgången. Naturen är som ljuset, finns alltid där, kräver inget. Vid ljuset och i naturen krävs inga prestationer, här kan vi bara vara, en stund, här och nu. I stillhet. Återhämtning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *