Lucka 20 – Kärlek till högtider

Adventskalender om kärlek, med kärlek!

Det här med högtider är knepigt för många. Speciellt om man har mist någon. Julen är en högtid för barnen och familjen. Höjdpunkten är att vara tillsammans. Har man ingen familj eller inte har så bra kontakt med sin familj kan det kännas ensamt. Ensamheten är stor i vårt land och högtider kan vara extra jobbiga för många då ensamheten blir tydligare.

Jag har börjat uppskatta högtider igen efter att ha haft några år där jag upplevt det jobbigt. Det började efter min skilsmässa då saknaden av en ”vanlig” familj var stor. I många år har jag firat jul vartannat år när barnen har varit hos mig. Det har varit rätt skönt att göra något helt annat och tänkt på julhelgen bara som en vanlig helg. Nu efter pandemin har jag börjat uppskatta högtider igen. Det känns viktigt att vara med nära och kära och att tillvarata traditioner. Känns som om det finns en trygghet i traditioner när det mesta annars hela tiden förändras.

I år skulle jag egentligen inte fira jul och inta vara med mina barn men av olika anledningar blev det annorlunda. Nu längtar jag till julen och kommer att vara tillsammans med mina barn, min mamma, bror och svägerska med familj samt hennes syster med man. I min uppväxt har vi alltid varit många på jul, vilket jag har gillat. Nu blir vi många igen och jag känner tacksamhet över att få vara tillsammans! Tacksamhet över att jag har nära och kära som jag kan dela värme och glädje med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *